Uavgjort på Briskeby etter en målrik andre omgang

Viking fikk et straffespark midtveis i første omgang og ledet 1-0 til pause. I andre omgang ble det scoret hele fem mål. Heldigvis var tre av dem til hjemmelaget som sørget for et poeng til begge lagene:

HamKam - Viking FK 3-3 (0-1);

Briskeby, 17. serierunden av Eliteserien 2024

Scoringer: 0-1 Zlatko Tripic, straffe (26`), 1-1 Bjørshol, selvmål (60`), 1-2 Edvin Austbø (66`), 2-2 Langås, selvmål (72`), 3-2 Brynjar Ingi Bjarnason (84`), 3-3 Sander Svendsen (86`).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad Fotball Klubb, Løvenstad Fotball Klubb

Gult kort: Vidar Ari Jónsson, Pål Alexander Kirkevold (HamKam), Arild Østbø, Lars-Jørgen Salvesen (Viking)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Marcus Sandberg - Luc Mares, Fredrik, Sjølstad (Niklas Ødegård 84), Brynjar Ingi Bjarnasjon - Vidar Ari Jónsson (Snorre Strand Nilsen 46), Gard Simenstad, Tore André Sørås (William Kurtovic 81), Kristian Lønstad Onsrud, Vegard Kongsro - Henrik Udahl (Moses Mawa 46), Pål Alexander Kirkevold (Mohamed Ofkir 89).

-----------------------------------

HamKam tok styringen i kampen hjemme mot Viking. Skaffet seg et par farlige dødballer tidlig, hvor serven var bra, men Viking fikk stanget vekk foran en Kamma-spiller begge gangene. Viking tar over banespillet noe, men sliter med å skape store sjanser, mens Kamma var raske fremover da ballen ble vunnet høyt og hadde noen farligheter med tidlige innlegg. Spesielt fra venstresiden.

Etter 25 minutter spilt fikk bortelaget et frispark i korridor hvor dommeren så en forseelse inne i feltet og pekte på straffemerket. Viking-kaptein, Zlatko Tripic satte ballen i mål via stolpen.

Etter målet ble Viking enda farligere, men Marcus Sandberg i Kamma-buret reddet det som kom. De siste ti minuttene av omgangen kom Kamma tilbake på sporet og fikk et par nye dødballer og kontringer uten å omsette det i nettkjenning.

Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-1.

Det ble en innholdsrik andre omgang, hvor dødballfoten til Gard Simenstad virkelig kom til syne igjen. Gjøvik-gutten assisterte alle tre målene til hjemmelaget fra hjørnespark.

HamKam fortsatte det gode spillet de avsluttet første omgangen. Etter femten minutter fikk hjemmelaget betalt ved form av utlikning på dødball. Det er godt slått fra Gard som treffer hodet til Sondre Bjørshol på første stolpe som stusser ballen i eget nett.

Kun seks minutter senere scoret Viking-innbytter Edvin Austbø på et hardt skudd som gikk inn ved nærmeste stolpe.

Ny utlikning til Kamma kom nok en gang fra hjørnespark seks minutter etter det igjen. Denne gangen kom hjørnespark fra Gard mot Vegard Kongsro. Ballen treffer hodet til Kongsro før den treffer panna til Sondre Langås som er sist på ballen og ble kreditert 2-2-scoringen.

Så gikk Kamma opp i ledelsen etter enda et hjørnespark fra den brennhete høyrefoten til Gard Simenstad. På bakerste stolpe ruver Brynjar Ingi Bjarnason soleklart høyest og header ballen klink i nettet, og endelig en Kamma-spiller som ble kreditert nettkjenningen.

Dessverre for hjemmelaget fikk Sander Svendsen godt treff to minutter senere. Via en Kamma-spiller får ballen en hard bue over en utspilt Kamma-keeper. som sørget for at begge lagene til slutt delte poengene etter en underholdende fotballkamp.