Uavgjort hjemme mot Sandefjord

Uavgjort mot Sandefjord på Briskeby. Vegard Kongsro scoret Kammas mål.

Annonse:

HamKam - Sandefjord 1-1 (0-0);

Briskeby, 21. serierunden av Eliteserien 2024

Scoringer: 1-0 Vegard Kongsro (62`), 1-1 Stefan Ingi Sigurdarson (69`).

Dommer: Marius Lien, Fossum IF

Gult kort: Gard Simenstad (HamKam), Christopher Cheng, Stian Kristiansen (Sandefjord)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Marcus Sandberg - Luc Mares, Fredrik Sjølstad (Brynjar Ingi Bjarnason 38), John Olav Norheim - Snorre Strand Nilsen, Gard Simenstad, Tore André Sørås, Kristian Lønstad Onsrud (William Kurtovic 46), Vegard Kongsro - Moses Mawa (Henrik Udahl 70), Mohamed Ofkir.

----------------------------

Sandefjord kom tidlig til en sjanse på sin venstreside, men avslutningen snek seg utenfor den lengste stolpen. Etter det er det HamKam som styrer det meste av banespillet på Briskeby. Godt presspill og HamKams forsvars- og midtbanespillere var gode til å finne Mohamed Ofkir i mellomrommet, som igjen var god til å vende vekk motspillerne og sette opp sine egne medspillere i gode posisjoner.

Hjemmelaget kom til flere gode innleggsmuligheter, men Sandefjord-stopperne fikk stanget vekk det meste.

Nærmest var John Olav Norheim når han fikk stusset videre et hjørnespark fra Gard Simenstad. Headingen fant veien til stolperota og spratt inn til en liggende Sandefjord-keeper.

Etter en god Kamma-omgang var gutta innstilte på å jakte scoringen enda hardere i andre omgang. Men det var Sandefjord som fikk kampen i sin retning i store deler av de siste førtifem.

Likevel var det hjemmelaget som tok ledelsen. Et kjapt innkast fra Snorre Strand Nilsen fant veien til Mohamed Ofkir som fant Vegard Kongsro på motsatt stolpe med et flatt og hardt innlegg. Venstrebacken var iskald da han bredsidet ballen i det åpne nettet.

Ikke mange sekundene senere skyter Eman Markovic fra tjue meter. Skuddet er hardt og treffer oversiden av tverrliggeren. Det ble et skremmeskudd for det som kom senere.

Tjue minutter før slutt utliknet de blåkledde. Et innlegg fra høyresiden fant islandske Stefan Ingi Sigurdarson som fikk stå ved bakerste stolpe og heade ballen forbi en utspilt Kamma-keeper.

Sandefjord hadde momentumet i kampen og fortsatte og trykke Kameratene lave. De klarte likevel ikke å sette Marcus Sandberg på noen særlige store prøvelser. Da ingen i grønne shortser heller klarte å sette Keto i Sandefjord-buret på flere farligheter ender kampen med uavgjort.

Annonse fra Eliteserien: