Tre livsviktige poeng mot tangotrøyene!

Vi reiser hjem fra Color Line stadion i Ålesund med tre ekstremt deilige poeng i bagasjen! Kirkevold scorte Kameratene sine to mål.

Aalesund FK - HamKam 0-2 (0-1);

Color Line stadion, 18. serierunden av Eliteserien 2023

Scoringer: 0-1 Pål Alexander Kirkevold (40´), 0-2 Pål Alexander Kirkevold (47´)

Dommer: Espen Andreas Eskås, Bækkelagets SK

Gult kort: Jakob Michelsen (HAM), Brynjar Ingi Bjarnason (HAM), Benjamin Thoresen Faraas (HAM)

Rødt kort: Nikolai Hopland, AaFK (2 gule)

HamKam (3-4-3); Marcus Sandberg - Brynjar Ingi Bjarnason, Fredrik Sjølstad, John Olav Norheim - Jens Martin Gammelby (Amin Nouri 59´), Kristian Lønstad Onsrud, William Kurtovic, Vegard Kongsro (Aleksander Melgalvis 72`) - Moses Mawa (Oliver Kjærgaard 59`), Pål Alexander Kirkevold (Henrik Udahl 72`), Benjamin Thoresen Faraas (Jonas Enkerud 84´).

-----------------

En av årets viktigste bortekamper stod for tur da Kameratene tok seg forbi "Hans" fra Hamar til vestlandet for bataljen mot Ålesund i den 18. serierunden av Eliteserien 2023.

Bortelaget åpner svært friskt og etter 5 minutter tror Color Line stadion at Bjarnason har sendt Kamma i ledelsen. Målet annuleres korrekt for offside etter en VAR-avgjørelse.

Kun 5 minutter senere header Kongsro inn ball nummer to for de grønne og hvite, også denne vinkes vekk for offside - en frisk åpning for HamKam!

Etter den forrykende åpningen av bortelaget kommer Aalesund mer inn i matchen, og det bølger frem og tilbake i 1.omgang uten de altfor store målsjansene. Ikke før i det 40.minutt i alle fall. Kirkevold utnytter en grov forsvarstabbe og setter ballen mellom beina på Grytebust i AaFK-buret. 1-0 inn til pausehvilen.

I pauseintervjuet med TV2 er Kirkevold tydelig på at han ønsker enda flere mål. Og det var det tydelig at han mente. Kun to minutter ut i 2.omgang lurer mål-Pål inne i sekstenmeteren og pirker inn dagens andre scoring.

Etter 60 minutter får Hopland sitt andre gule kort, og tangotrøyene reduseres til ti mann.

Med én mann mer har HamKam god kontroll på kampbildet. Det blir noen småsjanser til hjemmelaget på slutten, men kampen ender 0-2 etter en solid gjennomføring av Kamma.