Tap mot VIF 2 for kvinnelaget

Spillmessig overtak og flere sjanser enn et blandet Vålerenga 2 til tross - det endte med tap 1-2 for HamKam Kvinner søndag ettermiddag.

HamKam Kvinner - VIF2: 1 - 2 (1 - 1).

12.serierunde 2.div Kvinner, avd. 2, 25.august 2024.

Dommer: Mathias van Menxel (Idrottslaget Jotun)

Gult kort: Linnea Moen (62’), Sara Bræk (89’), Nathan Flight (90’)

Mål: 0-1 Ronja Foss Arnesen (VIF 2, 10'), 1-1 Jørgensen (45'), 1-2 Linnea Nærø Wang (VIF 2, 70')

HamKams lag: Vendela Bakke – Ina Andreassen, Amalie Taraldsen, Sigrid Wolla, Marie Nordbye (Mari Indrebø, 46’) - Sara Bræk, Mariela Bingen (Linnea Moen 62’), Nathalie Jørgensen - Sara Berntsen, Madelen Dahlstrøm, Selma Bakke

VIF 2 starter med ballen og får jobbet seg oppover sidelinja med en rekke av innkast. Hjemmelaget får etter hvert kontroll på ballen og har noen tilløp de første fem minuttene. Men det er VIF 2 som tar ledelsen i det tiende spilleminutt. Ronja Arnesen blir spilt gjennom og alene med Vendela Bakke gjør hun ingen feil. 0-1 på tavla.

HamKam er farlig frempå ved et par tre anledninger utover i omgangen, uten at det ender med scoring. Men 12 sekunder på overtid sitter den. Etter litt klabb og i boksen til Vålerenga 2, spilles ball ut fra en feilvendt Madde Dahlstrøm til Nathalie Jørgensen. Hun er sikker og setter den ned i hjørnet til høyre for keeper. 1-1 inn til pause.

Etter pause er det litt mer energi og tempo i kampen. Kamma er farlig frempå i det 50.minutt etter et innlegg fra venstre. Dessverre kommer Dahlstrøm litt for mye under ball i lufta og ballen går over mål. Og i det 58.spilleminutt har hjemmelaget snudd kampen på en corner - trodde de. Etter jubelbrusen hadde pågått velger derimot dommer å annulere for offside. Kammabenken stilte seg uforstående til det da ballen settes direkte på serven, men videobildene får sjekkes.

I det 68. minuttet er de grønnhvite også nære etter et raid av Selma Bakke. Linnea Moen skyter via egen spiller og utenfor. Men igjen er det bortelaget som tar ledelsen etter Kamma-dominans. Et skudd fra ca 25 meter signert Linnea Wang går i en perfekt bue over en noe overrasket Vendela Bakke og rett i bakre krysstang, og 1-2 er et faktum.

HamKam får tildelt et straffespark i det 87.spilleminutt, etter at Linnea Moen ble dratt ned i boks. Madelen Dahlstrøm, vansligvis sikker fra merket, satte ballen over til høyre. Heller ikke de andre tilløpene ga resultater for hjemmelaget.

Dermed ender kampen 2-1 til VIF 2 denne søndagen.

Vi takker VIF for kampen og ønsker dem lykke til videre i sesongen. Så håper vi på grønn-hvit suksess i Molde.