Scoringer: 1-0 Haugan 29`, 2-0 Eikrem 67`, Eikrem 72`

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF

HamKam (3-5-2); Marcus Sandberg - Brynjar Ingi Bjarnason, Luc Mares, John Olav Norheim - Snorre Strand Nilsen (Vidar Ari Jonsson 45`), Gard Simenstad, William Kurtovic, Kristian Lønstad Onsrud (Arne Ødegård 70`), Vegard Kongsro - Moses Mawa (Pål Aleksander Kirkevold 70`), Mohamed Ofkir (Henrik Udahl 74`)

-----------------------------

Hjemmelaget, som kjemper i toppen av Eliteserien tok tak i kampen fra start og presset på. Hærfører Magnus Wolff Eikrem vasket frem kampens første store sjanse da han la ned forarbeidet før Kristian Eriksen fikk avslutte fra kort hold, men Sandberg var nede og reddet mesterlig.

HamKam holdt unna innledningsvis, og spilte seg mer inn i kampen og fikk holde mer på ballen offensivt. Etter 21 minutter kom kampens første mål. Moldes midtstopper Eirik Haugan fikk avsluttet fra syv meter og i mål etter flere dueller inne i feltet.

Etter 32 minutter fikk Gard Simenstad muligheten på et frispark fra god posisjon. Frisparkspesialisten fikk avgårde en god avslutning, men Moldes sisteskanse var nede i hjørnet og avverget til corner.

Moses Mawa hadde også et par muligheter i den første omgangen. Spissen viste sterkt duellspill og god fart i flere situasjoner, og like før pause vant han en duell på kanten før han dro seg inn i banen og avsluttet fra en god posisjon, men ballen skled av foten.

På overtid i den første omgangen fikk Ofkir ballen ute til venstre, og slo hardt inn i feltet mot Moses Mawa. Et Molde-bein kom i veien i siste liten og ballen gikk i nettveggen. Det var det siste som skjedde før pause.

Etter hvilen kom Molde ut i et høyt tempo, og satte umiddelbart press offensivt. Stenevik, Løvik og Eikrem vartet opp med gode individuelle prestasjoner og skapte flere farligheter, men HamKam sto godt i mot.

Kampens andre mål kom rett etter en god HamKam-periode hvor bortelaget til tider presset de blå. Magnus Eikrem Haugen ble spilt gjennom av Stenevik og gjorde ingen feil fra fem meter. Samme mann sikret seieren med sin 3-0-scoring 5 minutter senere da han plasserte et skudd helt nede i venstre hjørne, utagbart for Sandberg.

Resten av kampen ble preget av mange bytter fra begge lag. Molde var nærmest før dommer blåste av kampen, men en heroisk John Olav Norheim var på rett sted og reddet på strek. Dermed endte det 3-0 til hjemmelaget, som jakter en topplassering i årets Eliteserie.

Neste kamp er mot Sandefjord hjemme på Briskeby 1.september. Billetter fås kjøpt i HamKam-appen eller HER.