Spell spar mot RBK

HamKam - Rosenborg BK 3-0 (2-0);

Briskeby, 19. serierunden av Eliteserien 2023

Scoringer: 1-0 Vegard Kongsro (15`), 2-0 Kristian Lønstad Onsrud (43`), 3-0 Vegard Kongsro (82`).

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL

Gult kort: Isak Thorvaldsson (RBK)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-4-3); Marcus Sandberg - Brynjar Ingi Bjarnason, Fredrik Sjølstad, John Olav Norheim - Jens Martin Gammelby, Kristian Lønstad Onsrud (Morten Bjørlo 78), William Kurtovic, Vegard Kongsro (Aleksander Melgalvis 90) - Moses Mawa (Tore André Sørås 64), Pål Alexander Kirkevold (Julian Gonstad 90), Oliver Kjærgaard (Jonas Enkerud 77).

------------------

HamKam kom fra 2-0-seier borte mot Aalesund på Color Line stadion, mens bortelaget Rosenborg tapte 3-1 i Scottland torsdag og røk ut av Europa-spill.

Hjemmelaget fikk tidlig kontroll på kampen, og fikk betaling forholdsvis tidlig da Kamma-gutta kombinerte flott ute på venstre siden. Til slutt fikk Vegard Kongsro ballen og dundret til med sin venstrefot. Ballen går vi Ulrik Yttergård Jenssen og inn i nettet bak Sander Tangvik i RBK-buret.

Kongsro: - Høydepunktet

Grønnbuksene fortsatte å skape sjanser på de helsorte fra Trondheim. 3 minutter før pause sender Kristian Lønstad Onsrud hjemmefansen til himmels når han banker ballen i garnet med sin presise venstrefot.

Etter pause kom RBK hardt ut, og tok litt kommando på oppgjøret fra starten av, men HamKam red av det største presset og spilte seg til flere muligheter og kontringer uten hell. Før det var åtte minutter igjen på kampuret.

Da hadde Morten Bjørlo, som kom på lån fra nettopp Rosenborg tidligere i uka, vært på banen i 4 minutter. Han fikk dødball-ansvaret, og på sitt første hjørnespark fant han pannebrasken til Vegard Kongsro som stanget inn sitt andre, og HamKams tredje for dagen.

Det ble også sluttresultatet og HamKam "spelte spar" mot RBK, som BriskebyBanden så vakkert ville kalt det.

Gonstad etter debuten: - Kunne ikke blitt veldig mye bedre

Tusen takk til alle 6500 tilskuerne som var til stede og lagde et fantastisk trykk på  Briskeby.