HamKam Kvinner med 3-1-seier over Frigg

Frigg ba opp til en tøff batalje på Tørteberg kunstgress søndag. De klarte allikevel ikke å demme opp for Kamma-kvinnenes ballspillere, så kampen ender 3-1til HamKam og 3 poeng blir med bussen til Briskeby.

Frigg - HamKam Kvinner: 1 - 3(0 - 2)

17.serierunde 2.div Kvinner, avd. 2, 6.oktober 2024

Dommer: Ukjent

Gult kort: Sara Berntsen 72’, Linnea Moen 90’

Mål: 0-1 Sara Berntsen 27’, 0-2 Selma Bakke 40’, 1-2 Nora Bakke (Frigg) 74’, 1-3 Mari Indrebø 94’

HamKams lag: Vendela Bakke – Ina Andreassen (Mari Indrebø 57’), Amalie Taraldsen, Sigrid Wolla, Tiril Grave (Marie Nordbye 81’) - Linnea Moen, Sara Bræk (Amalie Vik 74’), Nathalie Jørgensen (Mariela Bingen 56’) - Sara Berntsen, Madelen Dahlstrøm, Selma Bakke (Julie Heggelund 57’)

Spilltrykket ligger hos HamKam de første fem minuttene på Tørteberg. Gjestene holder i ball, bearbeider men får ikke frem noen avslutninger. Det først skuddet på mål kommer etter en overgang fra Frigg, men Vendela Bakke viser solid kontroll og skyver ball med begge hender ut av farlig rom.

Frigg har et par angrep hvor de klarer å jobbe seg inn i boksen, men Vendela avverger det hele. Frigg er bedre i duellspillet i denne perioden, og later til at de grønn-hvite jobber med å tilpasse seg en mer sprettende bane enn de er vant med.

Etter 27 spilte minutter er det derimot Kamma som får hull på byllen. En ball spilles bak opp i senter. Linnea Moen stusser den perfekt gjennom, og like perfekt har Sara Berntsen starta inn bak. Alene med keeper gjør hun ingen feil, og det sikrer 1-0-ledelse til HamKam.

Seks minutter senere er Madde frempå, men litt for skrå vinkel bidrar til at skuddet går i nettveggen. I det 40.spilleminutt er frontrekka på full veg framover igjen. Bræk spiller fri Berntsen bredt til høyre. Et tidlig legg langs bakken går i retning Madde, som ikke får satt den på første. Men på bakre har Selma Bakke lukta lunta, og alene øker hun enkelt til 0-2 på Tørteberg i Oslo.

Etter pause blir det en fysisk stillingskrig.

Frigg har noen dødballer HamKam får avverget, og vice verca.

To store sjanser for HamKam skapes i det 58. og det 62.spilleminutt. Den første er det Julie Heggelund som er nære ved å øke ledelsen alene med keeper, og den andre er det Madde Dahlstrøm som skyter utenfor litt ute til venstre med venstrefot.

Frigg får en redusering i det 63.spillemimutt. Et korridorfrispark får sprette i egen boks, og ballen havner til slutt i mål. 1-2 på Tørteberg. Frigg skal ha ros for å kjempe seg inn i kampen og duellere hardt.

Fire minutter på overtid setter Mari Indrebø spikeren i kista. Hun blir spilt gjennom av Madde ute til høyre, gjør en dragning med høyre fot inn i banen, og kontrollerer skuddet med venstre i bue over keeperen.

Dermed ender kampen 1-3 i favør HamKam Kvinner, og nok en trepoenger innkasseres.

Vi takker Frigg for kampen, og retter blikket mot neste helg. Da kommer Bjørnevatn på besøk for den siste serierunden i årets seriespill. HamKam skal markere Rosa Sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen i denne kampen. Kampen er dermed gratis for alle!

Bli med å fylle Briskeby og se urpremieren på det nye, rosa draktsettet til kvinnelaget søndag 13.oktober kl 13:00.