Haakon Bleken Norda (15) har signert for Kamma

Keepertalentet fra Faaberg har signert sin første proffkontrakt.

Annonse:

Haakon Bleken Norda har signert en kontrakt med HamKam fra sommeren 2025.

Keeperen fra Faaberg har dette året vært hospitant på KIWI-akademiet til HamKam samtidig som at han har spilt for Faaberg i 4. divisjon. Ettersom Haakon tar fatt på 10. klasse og har skoledagen på Faaberg vil han fortsette med å hospitere og spille for moderklubben, men nå med en visshet om at Briskeby snart blir å regne som hans hjemmebane. Kontrakten med HamKam betyr at 15-åringen kommer til å få tett oppfølging av staben på Briskeby, også i perioden frem til kontrakten trer i kraft.

Keepertrener Yngve Sandbuløkken forteller litt om hvilken type keeper Kamma får i Haakon Bleken Norda.

- Haakon er en veldig dedikert og ambisiøs gutt med fine fysiske forutsetninger for å bli en god keeper. Han er rolig og trygg. Han er også den typen som kommer og ser A-kamper og følger klubben HamKam, så her har vi fått inn både en god spiller og en som er glad i klubben, innleder Yngve før han følger opp med hans oppfølging av Haakon de siste sesongene.

- Jeg har sett og fulgt Haakon lenge i Faaberg, han har alltid vært høy, men vokste mye i fjor, så det har naturlig nok tatt litt tid før kroppen hans har satt seg. Det har den i større grad gjort nå og det gjør at ting flyter bedre for han, meddeler keepertreneren om målvakten som er 198 centimeter høy.

Yngve Sandbuløkken kjenner godt til den høyreiste keeperen og har mye på hjertet når det kommer til å beskrive unggutten.

- Haakon er en stor keeper med god rekkevidde. Han er god 1vs1 og har den siste tida hatt veldig god utvikling hva gjelder distribusjon. Disse tingene har han allerede vist på A-lagstreninger. Det er imponerende tatt alderen i betraktning.

Med signeringen av Haakon har HamKam nå to keepere på aldersbestemte landslag i nevnte Haakon i tillegg til Sander Østraat som representerer Norges G19-landslag i EM.

- Det er selvfølgelig veldig inspirerende i hverdagen og er ett godt bilde på hvordan vi ønsker å bygge klubben i årene som kommer, avslutter keepertreneren.

Jørgen Bjørn er veldig fornøyd med signeringen av den unge keeperen.

- Veldig happy med at Haakon er på plass. Intensiteten og engasjementet i øynene til «Samba» når han snakket om den unge keeperen fra Faaberg var nok til at vi alle forsto at her har vi nok noe spesielt. Samba hadde rett. Nå har Haakon trent en del med A-laget allerede og viser prov på ferdigheter som få andre i hans alderssegment har, innleder Jørgen entusiastisk.

Jørgen Bjørn beskriver keepertalentet sånn:

- God rekkevidde, god 1vs1 og med en fysikk som gjør han egnet for keeperrollen har vi nå fått på plass enda en ung spennende keeper for fremtiden. At vi klarer binde til oss de beste talentene fra Innlandet er alfa omega for at vi skal utvikle oss videre. Haakon er med det også ett nytt signal på retningen vi ønsker å dreie filosofien og klubbdriften vår mot. Vi takker Faaberg for fin dialog gjennom prosessen, avslutter en glad Bjørn.

Annonse fra Eliteserien: