Dette smakte godt!

Etter en målløs første omgang smalt det ordentlig i andre omgangen. Og det den rette veien for de som er glad i grønt og hvitt!

Annonse:

HamKam - Viking 3-0 (0-0);

Briskeby, 27. serierunden av Eliteserien 2023

Scoringer: 1-0 Moses Mawa (63`), 2-0 Oliver Kjærgaard (66`), 3-0 Jonas Enkerud (90`)

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IL

Gult kort: Halvor Rødølen Opsahl, Pål Alexander Kirkevold, Aleksander Melgalvis (HamKam)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-4-3); Marcus Sandberg - Halvor Rødølen Opsahl, Fredrik Sjølstad, Brynjar Ingi Bjarnason - Aleksander Melgalvis, Morten Bjørlo (William Kurtovic 76), Kristian Lønstad Onsrud, Vegard Kongsro - Moses Mawa (Jonas Enkerud 76), Pål Alexander Kirkevold (Henrik Udahl 87), Oliver Kjærgaard.

------------------

Med 4 serierunder igjen var det duket for et viktig oppgjør både for HamKam og Viking på Briskeby lørdag kveld. Det TV2-sendte oppgjøret hadde dermed masse i potten for begge lag.

Det kunne vises i første omgang på Briskeby.

Hjemmelaget spiller en strålende defensiv kamp og slipper ikke til noen spesielt store sjanser. I tillegg er både Moses Mawa og Vegard Kongsro farlig frempå hver sin gang. Førstnevnte sitt skudd blir blokkert til hjørnespark. Kongsro sitt forsøk med venstrefoten går over tverrliggeren.

Andre omgangen derimot. Der ble det noe å juble for - for hjemmelaget! 

Etter et kvarter hvor bortelaget Viking spiller mest ball, og Kameratene hadde nok med å passe på eget mål. løsnet det skikkelig for hjemmelaget.

Etter et hjørnespark og et par bom havnet ballen ute til Morten Bjørlo som plasserer ballen mot lengste hjørnet. Der kommer Moses Mawa og viderefører ballen i nettet forbi en keeper som ikke nådde helt ut til stanga.

Kort tid etter scorer Oliver Kjærgaard det som må være årets scoring på Briskeby? Et innlegg fra Aleksander Melgalvis finner veien til Kjærgaard inne i seksten. Fra 10 meter saksesparker dansken ballen i det lengste hjørnet til ellevill jubel på Briskeby.

Viking prøvde seg ved et par anledninger, og Marcus Sandberg gjorde en vanvittig redning etter et hjørnespark før han fisker en heading over tverrliggeren kort tid senere.

Rett etter at innbytter Jonas Enkerud entret banen fikk hanet mål annullert for offside. På overtid kom han alene med keeper. Keeper er på vei ut og Jonas Enkerud avslutter frekt og godt fra 40 meter i en flott bue over keeper og i nettet. Dermed var seieren og 3 kjærkomne poeng i boks.

Marcus Sandberg hyller lagmoralen:


Annonse fra Eliteserien: