Det finnes hyggelige folk - også på Kongsvinger

(HamKam - Kongsvinger 3-3): De fleste av oss er oppvokst med en grunnleggende forståelse om at vi ikke skal like de som kommer fra Kongsvinger. Etter historiens første kamp mot Gatelaget til KIL ble fordommene smadret. Jaggu finnes det fine folk overalt - også nede i sørfylket - bare en leter lenge nok.

Annonse:

Det er mange som vrir oss i vennskapelig smerte når vi hører navn som Øivind Tomteberget, Arnfinn Engerbakk, Per Gunnar Dalløkken og Vidar Sanderud. Disse var alle symbol på hva vi i Kamma ikke likte i norsk fotball.

Derfor ble det første møtet med KILs Gatelag en sjokkerende, men fin opplevelse. Ikke nok med at de spilte god fotball, var godt trente og spilte fair, men gjengen fra de dype skoger var i tillegg en veldig hyggelig gjeng.

Tingene var helt annerledes da Åge Steen, Even Pellerud og Knut Nordnes yppet seg mot HamKam for noen få tiår siden.

DEBUTANTER
Historiens første møte mellom klubbene ble også debutkampen for både Alexander og Jesper, som tok på seg HamKam-drakta for første gang denne smellvakre onsdagen på Gaalaasbana.

- Dette var skikkelig gøy, kommenterte begge to etter å ha brukt første omgang til å bli kjent med Østlandsligaen, før de virkelig slo ut i full blomst etter pause da nervene slapp taket.

I garderoben etter kampen var begge dyktig slitne, men smilet fortalte tydelig at dette hadde vært en fin opplevlelse.

KEEPERVIKAR
Før møtet med KIL hadde begge Kammas målvakter, Kjell og Mathias, perfekte forfall på grunn av jobb. Lagets trendsetter, eldstemann og altmuligmann, Dawiit, fikk beskjed om å ta på seg keeper-trøya.

- Jeg har forstuet to fingre, forsøkte spissen seg på og viste fram to fingre som var teipet sammen.

- Ikke noe problem, kontret lagets manager - da redder du bare med den friske hånda.

Dawiit kikket både på hånda og manageren og konkluderte kjapt: OK!

KLASSISK NABOOPPGJØR
Lagene, som i en årrekke har kjempet en ujevn kamp om å kalle seg Hedmarks stolthet, var denne dagen akkurat like gode på bana. Ingen av lagene klarte å skaffe seg et markert overtak verken i målprotokollen, spillemessig eller på tribunen. 

Og da kampen for alvor stod og vippet, gikk scoringene trill rundt for KIL-trener Stein-Erik Stormoen. Han manet laget sitt til å beholde både roen og ikke minst ledelsen, tre sekunder etter Kamma hadde utliknet til 3-3.

Men som vi Kamma-folk kjenner til er KIL ofte mer enn tilfreds med ett poeng i disse lokaloppgjørene.

Kammas nier denne dagen var: Dawiit, Kim, Metkel (2), Tommy, Rambo (1), Mathias, Martin, Alexander og Jesper.

Kamma og KIL langbilde.jpg

 

 

Annonse fra Eliteserien: