Dette er KIWI-Akademiet
Akademiet har vært en av klubbens viktigste satsingsområder de siste årene, og det har blitt jobbet hardt og kontinuerlig for å bli et ledende akademi og et naturlig valg for unge og lovende fotballspillere i Innlandet.
Klubbens satsing på unge spillere har resultert i tre stjerner i Norsk Toppfotballs akademiklassifisering. Samarbeidet med KIWI gjør det mulig for oss å opprettholde satsingen og målet om at flest mulig unge fotballspillere skal nå lengst mulig og spille fotball lengst mulig.
KIWI-akademiet omfatter spillere, og vi har et stort sportslig apparat som følger opp spillerne tett.
Ansatte i KIWI-akademiet kan du se her.
Gjennom våre aktiviteter skal KIWI-akademiet kartlegge, påvirke og bidra til å utvikle og motivere unge spillere i Innlandet uavhengig av klubbtilhørighet.
KIWI-akademiet samarbeider tett med NFF Indre Østland, både på spiller- og trenerutvikling. Vi bidrar på kretslag med trenerressurser og instruktører på trenerkurs i regi krets.
I 2024 stiller HamKam med lag i følgende serier:
- G14 Nasjonal
- G15 Nasjonal
- G17 Nasjonal
- G19 Nasjonal
- G19 Interkrets A
- Norsk Tipping Ligaen avd. 6 (HamKam 2)
Vi har egne treningsgrupper i G15, G17 og G19. Utover dette har vi treningsgruppen «Kamerater» i aldersgruppen 12-14 år som trener jevnlig gjennom året og deltar i Nasjonal G14 og NTF Elitetiltak.
Samarbeidsklubber:
KIWI-akademiet har jobbet godt med samarbeidsklubber siden starten av akademiflassifiseringen i 2018, og har gradvis fått flere klubber inn i samarbeidsmodellen. Samarbeidsmodellen går ut på å felles forbedre spiller- og trenerutvikling i vår region. Vi arrangerer blant annet felles trenerforum, trenerutviklingstiltak mot de fremste trenerne i regionen, spillerutviklingstiltak og klubbesøk. KIWI-akademiet har hele 15 samarbeidsklubber; HamKam Yngres, Storhamar, Ottestad, Ridabu, Fart, Lillehammer, Elverum, Nes, Vallset, Stange, Vang, Løten, Brumunddal, Furnes og Moelven.
WANG-samarbeidet
På bildet ser du fem WANG-elever som har vært med HamKams A-lag på treningsleir i Marbella. Fra venste bak står Kasper Nordhagen, Oskar Sangnes og Leo Haug Utkilen. Foran fra venstre sitter Julian Gonstad og William Osnes-Ringen og jobber med skoleoppgaver.
Chris Twiddy er både sportssjef for guttefotballen på WANG Toppidrett Hamar og team manager for HamKams A-lag. Han understreker viktigheten av det å kunne kombinere skole med et liv i toppidretten.
- Det viktigste med WANG-konseptet er å kunne kombinere skole og idrett på en best mulig måte. Skolen legger til rette for at man skal kunne bli god både på skolen og i idretten. Skolen er knyttet til veldig gode trenere og lærere som forstår viktigheten av å tilrettelegge for idretten.
Følges tett opp individuelt
- Skolen har ansatte som følger opp de som er mye borte fra skoletimer i forbindelse treninger og kamper. Et eksempel er Julian Gonstad hos oss som får individuelt tilrettelagt oppfølging i det daglige, og spesielt når han er bortreist på treningingsleir.
Benjamin Faraas ble solgt til Club Brugge og flyttet til Belgia i fjor, men fullfører utdanningsløpet på WANG. Det er helt uproblematisk med riktig tilrettelegging.
- Benjamin følges opp på samme måte som Julian Gonstad. Kontaktlærer følger ham tett opp, og han får ukeplan hver uke med innleveringer og oppgaver. Ved behov kan eleven ta kontakt med skolen når som helst. Personlig har jeg selv vært nede i Belgia og fulgt ham opp.
Kontinuitet i hverdagen
- Det som skiller ut WANG Hamar fra andre skoler er at alle ansatte trenere i WANG fotball også er trenere i HamKam. Det er viktig i forhold til belastning og læring. Da har du den samme personen å forholde deg til både på skolen og trening, noe som gjør at elevens behov blir ivaretatt best mulig både skole- og treningsmessig.
17 år gamle Julian Gonstad er en av spillerne i dagens HamKam-stall som kombinerer skolegang på WANG og toppfotball i HamKam.
- Det er veldig bra tilrettelegging. Jeg får tid til å drive med det jeg elsker mest med fotballen, og får lagt opp oppgaver og vurderinger til når jeg er på skolen og hjemme. De legger til rette for at jeg kan gjøre det best mulig både på trening og på skolen.
Gonstad har i år vært på treningsleir i Tyrkia og Marbella med HamKam. Det har ikke vært noen hindring fra å følge opplegget på skolen.
- Det forventes at man gjør oppgavene sine. De legger ut et opplegg så jeg kan følge med på det de driver med i timene på skolen fra der jeg er. Jeg bruker fritiden mellom økter og kamper til å jobbe med skole.
Bra læringsmiljø
- Alle er innstilte på å gjøre det bra på skolen selv om de satser på idretten sin.
— Julian Gonstad, HamKam
- Det er et bra nivå på skolen. Jeg føler at alle er innstilte på å gjøre det bra på skolen selv om de satser på idretten sin. Det er lærere som har levd livet i toppidretten som har mye å komme med og gir oss gode samtaler. Jeg har jobbet med ting som jeg føler jeg ellers ikke ville jobbet med, så jeg føler jeg har utviklet meg mye, sier unggutten som nå har blitt en permanent del av HamKams A-stall.
Mange må flytte for å kunne skreddersy et liv som skoleelev og toppidrettsutøver. Det har ikke vært noe problem for den lovende angrepsspilleren.
- Det har gått veldig bra å flytte til Hamar. Det har vært en fin overgang og jeg har tilpasset meg godt. Jeg har blitt godt mottatt av alle både på skolen og i HamKam, så jeg er veldig fornøyd med hverdagen jeg har nå, avslutter en fornøyd Julian Gonstad, som denne uken på ny ble tatt ut på Norges G18-landslag.
- Wang har betydd mye for meg.
— Simen Bolkan Nordli, Randers FC
- Wang har betydd mye for meg. Jeg lærte ekstremt mye om det å drive toppidrett og hva som kreves i hverdagen. Jeg hadde nok aldri kommet meg gjennom en vanlig videregående skole med alt fraværet jeg hadde i forbindelse med spill på klubb og landslag. Tilretteleggingen var helt avgjørende, sier Bolkan Nordli til hamkam.no.
Ønsker du informasjon? Se skolens brosjyre HER eller sjekk ut WANG Toppidrett Hamar