Sterk seier borte i Sogndal for kvinnene

Nok en kamp med dominans for HamKam Kvinner. Målene lot vente på seg til etter pause, men da de først kom, endte det med 4-0-seier, hattrick for Madde og 3 poeng med i bagasjen hjem til Briskeby.

Sogndal Kvinner - HamKam Kvinner: 0 - 4(0 - 0)

14.serierunde 2.div Kvinner, avd. 2, 8.september 2024

Dommer: Adel Muranovic-Kahrimanovic (IL Fri)

Gult kort: Tiril Grave

Mål: 0-1 Madde Dahlstrøm, 0-2 Madde Dahlstrøm, 0-3 Madde Dahlstrøm, 0-4 Linnea Moen

HamKams lag: Vendela Bakke – Ina Andreassen, Amalie Taraldsen, Sigrid Wolla, Marie Nordbye (Tiril Grave 57’) - Linnea Moen, Sara Bræk (Amalie Vik 74’), Nathalie Jørgensen - Mariela Bingen (Julie Heggelund 65’), Madelen Dahlstrøm (Sara Berntsen 74’), Selma Bakke (Mari Indrebø 65’)

HamKam styrer det første kvarteret av kampen. Flere tilløp til sjanser, Sogndal forsøker med noen kontringer, men den største sjansen kommer etter 18 spilte minutter. For gjestene får Selma Bakke ballen i bakrom, finner Nathalie Jørgensen i boksen. Hun vender opp, men dessverre går skuddet med venstre utenfor venstre stolpe.

Kun tre minutter senere spiller Mariela Bingen Selma Bakke fri. Hun får ballen litt langt ut mot venstre, og skuddet stryker motsatt stolperot. Linnea Moen header også like utenfor etter nært legg fra Nathalie Jørgensen.

I det 28.spilleminutt treffer de grønn-hvite nok en gang treverket. Bingen gjenvinner ball ute i høyre korridor, ser at keeper er ute av posisjon. Med venstre slår hun ballen i bue rundt keeper og ballen treffer på innsiden av bakre stolpe. Ikke nok til at den går inn.

I andreomgang går Kamma rett i strupen på Sogndal. Et innkast høyt i bana kastes fra Mariela inn i boks på Madde. Hun vender av sin oppasser og curler ballen rundt keeper opp i lengste. 1-0 til HamKam på Fosshaugane Campus. Bare på minutter etter slår Amalie Taraldsen ballen rett i bakrom. Der har Madde starta, og nært alene med keeper gjør hun ingen feil, og plasserer ball ned i høyre hjørnet. 0-2 etter 49 spilte minutter.

HamKam fortsetter å skape i Sogndal. Etter flere ganger å ha vært nære, fått en annullering for offside, sitter den igjen i det 70.minutt. Mari Indrebø jobber godt i presset, finner Madde inne i boks, som vender og klinker ball i mål. Denne gangen med høyreslegga, og dermed sikrer hun sitt hattrick og 3-0-ledelse.

Kamma-kvinnene er derimot ikke fornøyde. Mari Indrebø vender opp på høyresiden nede ved dødlinja og slår lavt inn 45. Der kommer Linnea Moen, som kontrollert med innsiden setter ballen i lengste. 4-0-ledelse i det 75.minutt.

Sogndal skal ha for at de spiller seg litt inn i kampen igjen siste ti minuttene av ordinær tid, men HamKam rir av forsøkene. Dermed ender ferden i Sogndal, nesa rettes mot Hamar igjen, med tre poeng og 4-0-seier med i bagasjen.