Waveit debuterte med tap

Skrevet: Onsdag 8. Nov 2017

Klubbens samarbeidspartner, Waveit, spilte sin første fotballkamp sammen, og mot Gatelaget fikk de trøbbel. 9-5 vant Kamma i en morsom og - for noen - slitsom kamp

Lagene møttes til en hyggelig lunsj før kampen på Briskeby, men gjestfriheten var slutt da kampens dommer satte i gang kampen. 2-2 til pause var kanskje rettferdig, men etter pause viste HamKam Gatelaget fram perioder med god fotball. 9-5 vant grønnbuksene til slutt, men Waveit gjorde en formidabel jobb og jobbet sokkene av seg i 2x30 minutter.

Gjengen rundt gatelaget har fått noen nye spillere inn den siste tida. I tillegg har alle de andre hatt merkbar framgang over lang tid. Summen av alt er at Kamma ser bedre ut en noen gang i øyeblikket. Målet er å utvide gruppa med spillere som trener veldig stabilt. Da kan Gatelaget virkelig bite godt i fra seg framover.

Før pause styrte HamKam mye, men gjestene var giftige på overganger. Det var også hovedårsaken til at lagene gikk til pause på 2-2. HamKam kom til mange og store sjanser, men med innleide Chris Twiddy i mål hang gjestene godt med i målprotokollen.

Etter pause kom det tydelig til syne at HamKam med 12 utespillere på plass, hadde mer løpskraft enn gjestene som hadde en innbytter før pause - to etter. Den periodevis glitrende målvaktene hos Waveit fikk mer trøbbel med avslutningene og hjemmelaget ga seg ikke før de hadde laget sju mål den siste halve timen.

På HamKams lag var det morsomt å se enkeltspillere være like tøffe i duellspillet som de er på trening. Framover kan laget fortsatt bli enda mer giftig, men det var gøy å se at såpass mange spillere tegnet seg på scoringslisten. Alle mål teller like mye, men Kjell sin vakre heading etter corner var kanskje kampens høydepunkt? 
Eller var Thomas sin soloprestasjon kampens prestasjon? 
Eller Bjørn Inges sin vinnervilje?
Tommy som alltid kommer til mange sjanser? 
Ahmed med sin teknikk? 
Aleks' solide defensive jobb?
Kims utrettelige jobbing?
SIlje sitt engasjement?
Brians ballbehandling?
Daniel sin jakt på scoringer?
Øyvinds løpskraft og målsult?
For ikke å snakke om Ola sin duellkraft og tilstedeværelse?
Lett å bli imponert over denne gjengen!

For våre kamp-debuterende gjester var det nydelig å se hvor mye de smilte, hvor mye de løp og hvor vondt det er for kroppen å spille en fotballkamp. Ingen skader rapportert, men en mail dagen etter forteller om et motstanderlag som var preget av stive bein og spesielle måter å bevege seg på. Akkurat slik det skal være etter en tøff, tett og ærlig fotballkamp.

For HamKam Gatelaget kommer de neste to ukene til å gå med til forberedelse til landsturneringen i Telenor Arena 21. og 22. november. Da kommer neste sjanse til å måle krefter med de andre gatelagene i Norge. Det kommer til å bli særdeles spennende.

 

Pos S +/- P
1 HamKam 26 38 65
2 Raufoss 26 25 47
3 Asker 26 14 47
4 Alta 26 18 46
5 Skeid Fotball 26 15 44
6 Grorud 26 -6 37
7 KFUM 26 4 34
8 Kjelsås 26 -6 34
9 Bærum 26 2 33
10 Nybergsund IL Trysil 26 -6 31
11 Vålerenga 2 26 -24 27
12 Finnsnes 26 -19 22
13 Brumunddal 26 -25 22
14 Follo 26 -30 22
Designet og utviklet av Innit AS Hamar