- Vi skal ikke gjøre noe annerledes

Skrevet: Onsdag 20. Sep 2017

Ivar Sollie Rønning er klar på at laget skal holde fokus helt inn.

Laget tok en viktig seier mot Skeid i helgen, men før avspark tok Alta en sterk 4-0 seier mot Finnsens og krøp opp i ryggen på HamKam. Ivar Sollie Rønning er klar på at verken han eller laget fokuserer på finnmarkingene.

- Jeg tenker veldig lite på Alta. Jeg fikk heller ikke med meg at de vant sin kamp før vår begynte. Vårt fokus er å vinne alle kampene som er igjen, og da trenger vi ikke bruke energi på hvor mange poeng Alta tar i sine kamper.

Trønderen scoret nok et mål i helgen og er nå oppe i 14 scoringer så langt. Kompisen Vegard Braaten følger Solle Rønning tett i kampen om toppscorertittelen. Trønderen nekter å avsløre hvilket mål han har satt på antall scoringer og avfeier at det finnes noen konkurranse mellom ham og Braaten.

- Jeg har en konkret målsetting på antall scoringer, men som nevnt tidligere i sesongen så holder jeg det for meg selv og mine nærmeste. Noen intern konkurranse med Braaten vil jeg ikke si at jeg har, men vi er begge i en posisjon hvor vi kan bli toppscorer, så det hadde vært gøy å bli det, men hovedfokuset for oss begge er det ingen tvil om hva er, og en toppscorertittel vil eventuelt komme som en bonus, sier trønderen helt politisk korrekt.

Den kommende måneden blir helt avgjørende om hvor HamKam spiller neste sesong. Mange frykter at spillerne kan få feil fokus og ta for lett på kampene, men det nekter toppscoreren for.

Sesonginnspurt er alltid spennende. Jeg har vært med på innspurter tidligere i begge ender av tabellen, og ingen kamper er enkle. Å få muligheten til å spille i OBOS-ligaen ville betydd enormt mye for oss spillerne, klubben og ikke minst supporterne. Vi trenger ikke gjøre noe annerledes for å holde fokuset på topp. Det som ligger i potten er mer en nok til at vi skal gi absolutt alt i enhver situasjon for å få muligheten stå på toppen når sesongen er over.

Om bare noen få dager er Follo neste hinder på veien for Ivar og laget. Selv om laget fra Ski har mistet mange viktige spillere etter problemene i sommer, har de likevel slått godt fra seg. Spissen er klar på at de ikke på noen som helst måte tar lett på den oppgaven.

- Jeg har ikke så stor kunnskap om Follo, men under min tid i Levanger var Follo alltid et lag vi slet mot, og sjeldent tok poeng mot på en vanskelig bortebane med naturgress. De har jo hatt sine problemer den siste tiden, så det er nok et nytt mannskap som møter oss kontra det laget som kom til Briskeby. Uansett er vårt fokus på eget spill, og da stoler vi på at det skal være bra nok til tre poeng, avslutter han.

PostNord-ligaen avd 1

21. October 2017, kl. 13:00
Intility Arena

Vålerenga 2
-
HamKam

Pos S +/- P
1 HamKam 25 35 62
2 Alta 25 19 46
3 Raufoss 25 24 44
4 Asker 25 11 44
5 Skeid Fotball 25 14 41
6 Kjelsås 25 -3 34
7 Grorud 25 -9 34
8 Bærum 25 2 32
9 KFUM 25 2 31
10 Nybergsund IL Trysil 25 -5 31
11 Vålerenga 2 25 -21 27
12 Finnsnes 25 -17 22
13 Brumunddal 25 -22 22
14 Follo 25 -30 21
Designet og utviklet av Innit AS Hamar