Stor dag for Gatelaget

Skrevet: Onsdag 9. Aug 2017

21. april i år startet HamKam sitt eget gatelag. 32 treninger senere ble samarbeidsavtalen med Fotballstiftelsen undertegnet. Endelig kan vi begynne å glede oss til seriekamper for klubbens ferskeste lag. Kommende sesong er nemlig HamKam en del av seriespillet på Østlandet.

Fotballstiftelsens styreleder, Marianne Smith Magelie og Hege Rokne ble tatt imot av Gatelagets spillere og lagets gode støttespillere på en felles lunsj i garderoben på Briskeby. Der fikk de et troverdig og godt innblikk i Gatelagets liv som fotballspillere i HamKam.

- Vi hadde aldri klart å få en så god oppstart uten mange gode støttespillere, sier prosjektleder og trener Kai Kristiansen.

- Laget har møtt velvilje fra samtlige av dagens gjester, roste Kristiansen før han listet opp alle som har bidratt til en meget god start i klubben.

GODE HJELPERE

- Tor-Ole Kirknes på Kiwi på Ridabu har stilt opp med mat til alle lagets treninger, Puma har gitt laget fotballsko til en verdi på rundt 65.000 kroner, DnB har sørget for at laget har flott draktsett når vi spiller kamper og trener, Hamar kommune har bidratt med 100.000 kroner i denne oppstarten, i tillegg til at ROP-teamet har vært en enestående samarbeidspartner, forteller Kristiansen.

I tillegg til alle disse har Gatelaget også blitt tatt imot på en rørende måte i klubben.

- Det er ingen tvil om at Gatelaget er en gjeng som er stolt over å representere HamKam, og klubben er like stolt over at vi er en naturlig del av klubben, sier Kristiansen før han og Marianne Smith Magelie signerer avtalen som gjør HamKam Gatelag til et fullverdig medlem i stiftelsen.

EKSKLUSIV GRUPPE

- HamKam blir den 14. klubben i vår stiftelse, og vi er stolte over at HamKam er med og har kommet så godt i gang. Her har spillerne en flott mulighet til å få færre timer rus, de blir bedre både fysisk og mentalt - akkurat slik stiftelsen ønsker at dette tilbudet skal være, sier Smith Magelie.

Den signerte avtalen gir, i tillegg til mulighet for seriespill i 2018, også tilgang til å benytte seg av avtalen med Orkla Foods Norway. I korte trekk gir den klubben mulighet til gratis å hente ut produkter fra Orkla sitt sortiment i forbindelse med måltider i forbindelse med treninger og kamper.

- Å komme i gang med fotball for denne gjengen har vært en stor opplevelse, og vi kommer bare til å bli bedre, lover Kristiansen, før han legger til:

- Fotball er starten på noe som kan bli enda bedre for mange av våre spillere. Drømmen er å rekruttere så mange som mulig inn i enten skole, eller jobb. Dette er trolig en langvarig prosess, men spillerne våre er alle inne i en veldig fin utvikling og kommer etterhvert til å bli klare til enda større oppgaver enn å spille fotball i HamKam, mener Kristiansen.

Disse var invitert og representert under lunsjen:
Fotballstiftelsen, Puma, DnB, ordfører Einar Busterud, ROP-teamet, politiet, Kiwi Ridabu, hovedlaget i HamKam, Yngres avdeling i HamKam, HamKam Fotball, spillere og støtteapparat i Gatelaget. 

Disse klubbene i Norge har eget gatelag:
Stabæk, Brann, Sandefjord, Moss, Vålerenga, Asker, Haugesund, Fredrikstad, Viking, Odd, Strømsgodset, Lillestrøm, Start og HamKam.

 

Pos S +/- P
1 HamKam 26 38 65
2 Raufoss 26 25 47
3 Asker 26 14 47
4 Alta 26 18 46
5 Skeid Fotball 26 15 44
6 Grorud 26 -6 37
7 KFUM 26 4 34
8 Kjelsås 26 -6 34
9 Bærum 26 2 33
10 Nybergsund IL Trysil 26 -6 31
11 Vålerenga 2 26 -24 27
12 Finnsnes 26 -19 22
13 Brumunddal 26 -25 22
14 Follo 26 -30 22
Designet og utviklet av Innit AS Hamar