Selma Bakke frisk og klar!

Driblekanten mistet flere kamper for HamKam og J17-EM etter funn av hjertefeil. Nå er hun operert, friskmeldt og spilleklar

Annonse:

Tøff beskjed

Det var i forbindelse med en rutinemessig medisinsk screening at HamKam Kvinner lege, Jorunn Myhre, oppdaget en bilyd på hjertet til unge lovende Selma Bakke. Videre undersøkelser påviste hjertefeil. Et hull i forkamrene måtte sjekkes, og fotballpause ble et faktum.

Slikt er aldri enkelt for ei som setter fotballen høyere enn alt annet. Som om ikke pause fra trening og kamper med opprykksjagende Kamma var leit nok, hadde Selma kun kort tid i forkant blitt tatt ut til troppen som skulle forsvare Norges ære i EM for J17. Hun hadde sett frem til å bære flagget på brystet og oppleve sitt første mesterskap etter å ha vært fast inventar på landslaget siden 15-årsalder og imponerende 16 landskamper. Den muligheten ble tatt fra henne.

- Det var en tøff beskjed å få at jeg ikke kunne spille fotball på ubestemt tid, særlig så tett innpå EM, som hadde vært et stort mål for meg. Det sier seg selv, forteller Selma åpent.

Klubbens medisinske apparat og landslagslegen jobbet iherdig med å få ordnet en plan så raskt og effektivt som mulig. Nye undersøkelser med påfølgende bilder som ble iherdig studert.

Hjerteoperasjon måtte til.

Fortvilelse snudd til glede

Etter ei tid hvor ting var uklart og verken spiller eller klubb følte man kunne ta noen sjanser, var det stor glede når ekspertene på området ga klarsignal for at Selma allikevel kunne trene og spille som normalt – i påvente av operasjon.

- Det som så ut til å bli nesten en hel sesong med venting på sidelinjen, ble heldigvis til kortet godt inn da beskjeden om at det var trygt å fortsette til operasjonen skulle gjennomføres. Det var lettelse, en god følelse å kunne drive med det jeg elsker og hjelpe laget.

I starten av september gjennomgikk Selma Bakke en vellykket operasjon på Rikshospitalet i Oslo. Hun mistet dermed kampen mot Grei, men allerede uka etter var hun i gang med trening, og spilte den påfølgende serierunden mot Sarpsborg 08. Lege Jorunn forteller om en god prosess og er glad for at alt er gått i henhold til planen som ble lagt:

- Selvsagt blir det rutinemessige kontroller og oppfølging i etterkant av inngrepet. Men alt ser fint ut, og det er ingenting som tilsier at Selma ikke skal kunne spille fotball på et høyt nivå, gi 100% og ha en lang fotballkarriære foran seg.

Nå er ungjenta glad for å være frisk, at opprykket er sikra, og hun gleder seg til å bidra for Kamma fremover:

- Det er deilig å kunne ha fullt fokus igjen på fotballen og gi 100% i de kampene som gjenstår. Herlig at opprykket allerede er sikra, stråler Kolbu-jenta.

Selma Bakke tilbake i godt driv - legger motstanderne bak seg
Selma Bakke tilbake i godt driv - legger motstanderne bak seg

HamKam er glad for at alt har gått fint med Selma, og at hun er tilbake for fullt.

Annonse fra Eliteserien: