Seier til Kamma i første kamp av del to

Her jubler Vidar Ari Jónsson for scoring på sin tidligere hjemmebane:

Sandefjord - HamKam 1-2 (1-1);

Jotun arena, 12. serierunde av Eliteserien 2024

Scoringer: 0-1 Vidar Ari Jónsson (9`), 1-1 Karl Filip Ottosson (41`), 1-2 Henrik Udahl, straffe (60`)

Dommer: Sivert Øksnes Amland, Fana IL Fotball

Gult kort: Martin Gjone, Christopher Cheng (Sandefjord)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Marcus Sandberg - Luc Mares, Fredrik Sjølstad (Brynjar Ingi Bjarnason 65), John Olav Norheim - Vidar Ari Jónsson, Gard Simenstad, Tore André Sørås (Arne Hopland Ødegård 90), Niklas Ødegård (Kristian Lønstad Onsrud 65), Vegard Kongsro - Moses Mawa (Julian Gonstad 90), Henrik Udahl.

--------------------

Da er endelig del to av årets Elitesere-sesong i gang igjen. Sandefjord og HamKam sparket i gang det hele på Jotun Arena torsdag kveld.

Gjestene fra Hamar startet best, og det var ikke ufortjent da tidligere Sandefjord-spiller, Vidar Ari Jónsson vinner ballen først etter litt klabb og babb og smeller ballen i nettet bak Hugo Keto i SF-buret.

Gard Simenstad og Henrik Udahl har hver sin gode mulighet til å øke ledelsen etter dette i en god Kamma-periode. Hjemmelaget Sandefjord fikk overtakt siste fem minuttene før pause. Det ga resultater da SF-kaptein, Ottosson bredsider ballen elegant inn i lengste hjørnet fra tjue meter.

Gjestene red av de siste minuttene og klarte å nullstille i pausen.

Kvarteret ut i andre omgang peker dagens dommer på straffemerket, og fjorårets Kamma-toppscorer gjorde som han gjorde på samme sted i fjor. Skyter straffesparket i nettet og sender Kamma opp i en ettmåls-ledelse.

Ikke mange minuttene senere kommer Marcus Sandberg ut å gjør en kjemperedning med sin høyrefot. Dommeren bedømmer det først til å være et straffespark til hjemmelaget, før han tar tilbake sin første beslutning da han finner ut at det var en strålende prestasjon av Marcus i Kamma-buret.

Hjemmelaget fortsetter å jakte nettkjenning, mens gjestene forsøker å holde mest mulig på ballen og samtidig jakte kontringer.

Kampen ebber sakte, men sikkert ut til en ny sterk borteseier på Jotun Arena.