Kamma Kvinner tar sommerpause på tabelltopp

HamKam Kvinner reiste til Kongsvinger i siste kamp for vårsesongen torsdag. I den utsatte kampen gjennomførte de grønnhvite en voksen kamp, styrte og varierte tempoet i 27 varmegrader på Gjemselund og vant 2-0.

Kongsvinger Kvinner - HamKam Kvinner 0-2 (0-1);

Gjemselund, 3.serierunde (utsatt) 2.div Kvinner avd 2, 27.juni 2024

Scoringer: 0-1 Madelen Dahstrøm (straffe, 2') 0-2 Amalie Taraldsen (38')

Dommer: Geir Nygård (Galterud IL)

Gult kort: Linnea Moen (54’), Linnea Camitz (63’), Marie Claire Sebazungu (75’)

Rødt kort: -

HamKam Kvinner; Vendela Bakke – Ina Andreassen, Amalie Taraldsen, Linnea Camitz, Marie Nordbye – Sara Bræk, Nathalie Jørgensen, Linnea Moen (Maria Hagen, 68’) – Julie Heggelund (Melina Hanssen, 68’) , Madelen Dahlstrøm (Nora Tømte, 86’), Sara Berntsen (Selma Bakke, 55’)

-------------------------

Etter to minutter spilt på Gjemselund er Julie Heggelund alene gjennom etter et godt gjennomspill av Amalie Taraldsen. Hun tar touchet forbi keeper, som feller angrepsspilleren. Madelen Dahlstrøm er sikker fra krittmerket og Kamma tar ledelsen 0-1 i det tredje spilleminutt.

De grønn-hvite holder mest på ball, og skaper noen fine angrep første tjue minuttene, men vertene er flinke til å sende folk fremover da de vinner ball. De store sjansene uteblir imidlertid for begge lagene i 27 varmegrader i Kongsvinger.

En brukbar sjanse får HamKam litt gratis etter en tversoverpasning i KIL-forsvaret. Dahlstrøm brenner til, men ballen går like over høyre kryss.

Kamma øker sin ledelse først etter 37 minutter. En corner fra Ina Andreassen slås inn i feltet, og Amalie Taraldsen utnytter den gode jobben som gjøres i boks og setter ballen på ett touch i mål. 2-0-ledelse til de reisende fra Hamar. Dette står seg til pause.

Etter pause går HamKam hardt ut. Presser Kongsvinger høyt og får momentum.

Madelen Dahlstrøm scorer i det 51. spilleminutt etter et strålende skudd med venstre, helt nede i lengste hjørnet. Overraskelsen var stor da assistentdommeren vinket for offside, men slik ble det. Hun er svært nære igjen senere i kampen, etter godt forarbeid og pasning 45 ut fra høyresiden, men ballen går like utenfor målet.

HamKam maler på og skaper noen halvsjanser. En ny corner etter 78 minutter heades hardt på mål utenfor keepers rekkevidde, men reddes på strek. Melina Hanssen er alene gjennom i det 87. spilleminutt, etter godt gjennomspill av Nora Tømte, men kommer litt for langt ut til høyre og skuddet går over. Ett minutt etter vinner Melina ballen høyt og skaper sin egen sjanse, men ballen vil ikke forbi KIL-keeperen.

Med et høytspillende Kamma-lag med flere halvsjanser, får Kongsvinger også en mulighet med en lang ball i bakrom. Skuddet fra den litt for ensomme svalen gikk rett på Vendela Bakke.

Dermed ender kampen 2-0 i favør Kamma. Ny smultring, og HamKam Kvinner tar sommerferie på en foreløpig tabelltopp med halvspilt seriespill.

Vi takker våre naboer Kongsvinger for kampen, entusiasme fra tribunen og ønsker de lykke til i videre poengfangst - bortsett fra i returoppgjøret på Briskeby 31.august.