Kamma-kvinnene med tre poeng i hard kamp

Sogningene fra saftbygda viste at de ikke hadde kommet til Innlandet for å bli pellet på. HamKam Kvinner hadde initiativet i kampen, men måtte kjempe for tre nye poeng.

HamKam Kvinner - Sogndal Kvinner 2-1 (1-0);

Briskeby Stadion, 4.serierunde (utsatt) 2.div kvinner avd 2, 22.juni 2024

Scoringer: 1-0 Madelen Dahstrøm (42') 1-1 Anna Grindhaug (73') 2-1 Melina Hanssen (74')

Dommer: Amir Shikh Damar, Brumunddal

Gult kort: Marte Hovland (Sogndal 40') Vårin Ness (Sogndal 53') Anna Grindhaug (Sogndal 61') Sara Bræk (86') Vendela Bakke (90') Marte Aaberge (Sogndal, 90')

Rødt kort: -

HamKam Kvinner; Vendela Bakke – Ina Andreassen, Amalie Taraldsen, Sigrid Wolla, Marie Nordbye – Sara Bræk, Nathalie Jørgensen, Linnea Moen – Selma Bakke (Julie Heggelund, 56’) , Madelen Dahlstrøm (Melina Hanssen, 46’), Sara Berntsen

-------------------------

Laget fra saftbygda tar avspark og går rett i strupen på HamKam. Hjemmelaget får derimot kontroll, og får gjennomført noen gode angrep. Et korridorfrispark etter fire minutter ender i sjanse, og en opprulling på venstresiden ender med avslutning like over mål fra kort hold. Flere solide angrep første 15 uten at ballen kommer seg forbi Sogndalkeeperen.

Etter å ha vært det førende laget i førsteomgang, kom første scoringen i det 42. spilleminutt på en corner. En solid serv fra Ina Andreassen finner vegen til pannebrasken til Madelen Dahlstrøm, som i tillegg til ballen også treffer en Sogndalspiller i innløpet. 1-0 til Kamma inn til pause.

Som i førsteomgang, er det HamKam som har initiativet den første perioden av andreomgang. Men Sogndal kommer mer inn i kampen, og får løsna to skudd etter 58 og 59 minutter. Kamma er farlige på nok et korridorfrispark etter 60 minutter, men ballen ender etter tre forsøk i klypene på Sogndalkeeperen.

I det 73. spilleminutt får Sogndal et kjempetreff fra et frispark rett inne på HamKams banehalvdel. Ballen går som et prosjektil over Vendela i Kamma-målet, og helt inne ved stolpen. Sogndal utliknet dermed til 1-1 på Briskeby.

Kun ett minutt etter svarer Kamma. Etter klabb og babb i feltet etter nok et korridorfrispark, får Melina Hanssen vendt opp og satt 2-1-scoringen. Solid omstilling av vertene. Et par spillere som ikke satte ball i mål var nok antakelig i offside, men målet ble godkjent. Korridorfrisparkenes kamp på Briskeby i dag.

Resten av kampen bølger noe mer. To lag som kjemper i duellspill, og nesten klarer å skape flere sjanser. Hjemmelaget rir dermed av stormen og innkasserer tre poeng i siste hjemmekamp før ferien.

Vi takker Sogndal for en hard kamp, og ønsker de god tur over til Vestlandet igjen.