Kamma herjet med LSK

Det ble en sterk og solid seier over LSK. Kamma stoppet ikke før det sto 5-0 på måltavla til hjemmelaget.

HamKam - Lillestrøm SK 5-0 (4-0);

Briskeby, 23. serierunden av Eliteserien 2024

Scoringer: 1-0 Vegard Kongsro (11`), 2-0 Mohamed Ofkir (16`), 3-0 Moses Mawa (33`), 4-0 Vegard Kongsro (45`), 5-0 Brynjar Ingi Bjarnason (88`).

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL

Gult kort: Tore André Sørås (HamKam), Markus Karlsbakk, Moctar Diop (LSK)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Marcus Sandberg - Luc Mares, Fredrik Sjølstad (Brynjar Ingi Bjarnason 70), John Olav Norheim - Vidar Ari Jónsson (Snorre Strand Nilsen 25), Gard Simenstad, Tore André Sørås, Markus Johnsgård (Kristian Lønstad Onsrud 70), Vegard Kongro - Moses Mawa (Henrik Udahl 70), Mohamed Ofkir (Pål Alexander Kirkevold 80).

--------------------------

For en første omgang det ble servert på Briskeby. Etter at LSK hadde fått rast litt fra seg de første fem minuttene så tok HamKam over kommandoen så det sang.

Et stang skudd etter sju minutter var forsmaken på hva som skulle komme. I det ellevte spilleminutt kommer høyreback Vidar Ari Jónsson frem på sin høyre side og slår ballen over på lenste stolpe. Der kommer Vegard Kongsro og vinner sin duell klokkeklart med LSK-forsvarerne. Ballen havner i nettet bak Hagerup og Kamma opp i ledelsen.

Fem minutter senere er Mohamed Ofkir våken og vinner ballen fra Gabrielsen. Han triller ballen under Hagerup og over streken.

Etterdønningene av et hjørnespark fant til slutt veien til Luc Mares som så Moses Mawa som sto helt alene fire meter fra mål. Kamma-toppscoreren triller ballen kontrollert i det lengste hjørnet.

Det var ikke nok for Kamratene. På et raskt dødball slår Mohamed Ofkir ballen inn i feltet. Inne i midten er Vegard Kongsro helt alene og stanger inn 4-0(!!) rett før lagene gikk til pause.

Her kunne Kamma ha ledet mer enn 4-0!!

Andre omgangen ble en roligere affære hvor Lillestrøm hadde litt mer ball, men Moses og Mohamed var farlige på topp når Lillestrøm ga igjen masse bakrom. Lillestrøm fikk ikke til stort i kveld, og da Brynjar Ingi Bjarnason fikk æren av og lobbe ballen over Hagerup i LSK-buret to minutter før slutt, var kista spikret og Kamma kunne dra hjem med en god følelse.