HamKam Kvinner med 4-0 i Kirkenes

Kamma-kvinnene forventet en tøff bortekamp i Kirkenes søndag. Det fikk de, men solid innsats og tålmodighet sikret til slutt en imponerende 4-0 seier.

Bjørnevatn - HamKam Kvinner 0-4 (0-1);

Bjørneparken, 9.serierunde, 2.div Kvinner avd 2, 16. juni 2024

Scoringer: 0-1 Madelen Dahlstrøm 9', 0-2 Madelen Dahlstrøm 64', 0-3 Nathalie Jørgensen 68', 0-4 Madelen Dahlstrøm 90+3'.

Dommer: Sander Teigen Badar (Kvaløya Sportsklubb)

Gult kort: Benedicte Bednarczyk 18', Anna Hansen 45', Emma Nyfelt 74' (Bjørnevatn), Ida Skjerpingstad 78', Sara Bræk 89' (HamKam).

Rødt kort: -

HamKam Kvinner;

Vendela Bakke – Ina Andreassen, Amalie Taraldsen, Ida Skjerpingstad, Marie Nordbye (Adele Torvik, 81') – Sara Bræk, Nathalie Jørgensen, Linnea Moen (Nora Tømte, 81') – Julie Heggelund (Selma Bakke, 59’), Madelen Dahlstrøm, Sara Berntsen (Melina Hanssen, 73’)

Kampreferat:

HamKam Kvinner kommer greit ut av startblokkene i Bjørneparken denne søndagen. Nesten fulle tribuner og godt engasjement lagde en fin ramme rundt denne niende serierunden i 2.divisjon for kvinner.

De grønnhvite tar initiativ i kampen, men det går 9 minutter før de virkelig får testa hjemmelagets keeper. Ballen blir spilt inn mot Madelen Dahlstrøm i boksen, som vender og skyter raskt i lengste på halv volley bak en sjanseløs Bjørnevatn-keeper. 0-1, og solid prestasjon i vending og skudd.

HamKam fortsetter å styre spillet i Bjørneparken, men blir litt for direkte etter ballvinninger. Bjørnevatn er kompakte og stenger rommene da enklere. Gjestene på langtur er farlige på dødballer, men sliter med å få satt ballen i mål.

Etter ca 28 minutter spilt evner Kamma å bearbeide og ta mer tak i ballen. Da heves kvaliteten på spillet, og rommene blir større utover i omgangen.

Hjemmelaget har derimot ikke tenkt til å gjøre det enkelt for tilreisende Hamarsinger. Rett før pause får Bjørnevatn et frispark ute på sin høyre side. Tellefeil på bakre i det grønnhvite forsvaret gjør at vertene får avslutte alene, men ballen går rett over tverrliggeren til Vendela Bakke.

Etter hvilen er det fortsatt HamKam som styrer spillet. De lykkes med spillvending og noen direkte baller rett i bakrom, men stor sjanse skapes ikke før i det 62.spilleminutt. Gjestene fosser fram, men blir stoppet. Korridorfrisparket fra Ina Andreassen slås perfekt på bakre, hvor Amalie Taraldsen har timet løpet, men ikke klarer å overliste keeperen.

Men scoringen skulle komme to minutter senere. Denne gangen en corner perfekt slått inn. Madelen Dahlstrøm kriger på bakre og setter ballen kontant i mål. Pur vilje av hele Kamma i den situasjonen. 0-2 etter 64 minutter.

Vertene prøver å svare et par minutter etter, og de lykkes nesten. Litt utydelighet i egen boks gjør at de får løsne skudd, men ballen går igjen over tverrliggeren. Her er Kamma heldige.

Dette tenner igjen Kamma-kvinnene, og minuttet etter svarer de kontant. Selma Bakke er kommet inn og drar seg forbi sin oppasser. Hun finner Nathalie Jørgensen i 45, som sørger for 3-0 ledelse for HamKam etter 68 minutter.

Tre minutter på overtid slår Bræk gjennom både Melina Hanssen og Madelen Dahlstrøm. Melina blir hindret såpass mye i avslutningsøyeblikket at dommeren peker på straffemerket. Der er Dahlstrøm sikker og sikrer et sluttresultat på 4-0 fordel grønnhvitt, og sitt andre hattrick på rad.

HamKam takker Bjørnevatn for en hard og god kamp, og ønsker de lykke til videre i poengsankingen.