HamKam Kvinner med 3-1 i første seriekamp

HamKam-jentene var dominante i banespillet, men det var vertene Sarpsborg som tok ledelsen. En redning på streken ble vendepunktet, og til slutt ender første seriekamp komfortabelt med seier 3-1 på Sarpsborg Stadion.

2.div Kvinner 2024, runde 1, Sarpsborg Stadion.

HamKam Kvinner:

Vendela Bakke - Ina R. Andreassen, Amalie Taraldsen, Ida Skjerpingstad (Sigrid Wolla 65’), Marie Nordbye - Nathalie Jørgensen (Maria Hagen 76’), Sara Berntsen, Linnea Moen - Julie Heggelund (Melina Hanssen 76’), Madelen Dahlstrøm (Nora Tømte 85’), Selma Bakke (Indira Sundgot 85’)

Gule kort: Ingen

Røde kort: ingen

Dagens dommer: Alban Fazliu (HSV Fotball)

HamKam Kvinner tar tak i kampen de første fem minuttene på Sarpsborg stadion. Et par overganger hos hjemmelaget, men ingen farligheter. Farlige blir de derimot noen minutter senere, for til tross for en viss dominans hos gjestene, er det Sarpsborg som tar ledelsen i det 9.minutt. Innlegg fra vår høyreside inn i boks, og der er det en blåkledd spiller som header den i lengste hjørnet.

Til tross for at HamKam skaper flere tilløp til sjanser i spill, og er farlig på flere dødballer, er det hjemmelaget som får den neste største sjansen. De drar seg forbi nyervervelsen Vendela Bakke i Kamma-målet, og skal bare sette den, men Ida Skjerpingstad har oppfattet og får reddet på strek. Med scoring der, kunne Særpingene definitivt hatt et mentalt overtak.

I det 36.spilleminutt får Kamma endelig lønn for strevet. Selma Bakke drar seg innover og curler ball med høyre rundt keeper i lengste, utagbart for keeper. 1-1. Dette ga energi. Etter å ha vært først på 1.ball og 2.ball etter en av mange gode server fra Ina Andreassen, skulle alle gode ting bli tre; Julie Heggelund er på rett sted til rett tid og setter inn 2-1 etter 42 minutter. Dette blir også stillingen da lagene går til pause.

Selma Bakke fikset balanse i regnskapet med et godt skudd rundt keeper (foto: Stian Bye Høgsveen).
Julie Heggelund, hentet fra Vang FL i fjor sommer, tar stadig nye steg og scoret i serieåpningen i 2024 (foto: Stian Bye Høgsveen).

Pausepraten er konstruktiv og avslappet. Noen justeringer, så ville man få flere større sjanser.

Andre omgang starter slik førsteomgangen avsluttet. Og nå så det ut til at justeringene i pausa fungerte. Sarpsborg skal ha ros for utrettelig innsats og noen farligheter på forholdsvis direkte spill mot vår backrekke, men det tydelige initiativet HamKam hadde de første 45, ble nå nærmere en spillemessig dominans. Flere truende dødballer på løpende bånd, og at ballen ikke finner nettmaskene i etterkant av flere gode serverer er nesten utrolig.

Også her skal vertene ha skryt for oppofrende innsats på andreballer, men også en utfordring for Kamma-jentene: vil man enda mer, får man med stor sannsynlighet flere scoringer.

HamKam vinner mange baller inne på motstanders halvdel, og i det 57. spilleminutt er det Linnea Moen som rettvender seg til venstre i mellomrommet, tar touch inn og slår ballen i en perfekt bue over keeper i lengste hjørne, og Kamma øker ledelsen til 3-1.

Linnea Moen scorer HamKams tredje mål i seriepremieren (her i siste treningskamp mot Lillestrøm, foto Stian Bye Høgsveen)

Det skapes flere sjanser. Et stolpeskudd av Selma Bakke etter 82’, Melina Hanssen kommer seg fri på høyresiden, tar ballen med inn og dundrer til, men keeper redder godt i nærmeste. I tillegg får Madelen Dahlstrøm virkelig testet keeper i nærmeste med et kraftskudd. Flere scoringer blir det ikke, og kampen ender dermed 3-1 i favør grønnhvitt.

Det er i dagens kamp mange debuter, og vi gratulerer følgende med sin første offisielle kamp for HamKam: Nathalie Jørgensen, Amalie Taraldsen, Madelen Dahlstrøm, Ida Skjerpingstad, Vendela Bakke,  Indira Sundgot,  Maria Hagen, Melina Hanssen.

Vi gleder oss til å følge disse videre gjennom sesongen.

Så takker vi Sarpsborg 08 for kampen, og ønsker de blå lykke til videre i sesongen.

I morgen møter vi opp på Briskeby kl 1430 for å heie fram det vi håper blir herrenes første seier! Heia Kamma!