HamKam Kvinner klarte opprykket!

HamKam Kvinner vinner 2-0 over Sarpsborg, og Grei spilte uavgjort i Sogndal. Da er opprykket dermed sikret på Hamar!

HamKam Kvinner - Sarpsborg 08: 2 - 0(1 - 0)

16.serierunde 2.div Kvinner, avd. 2, 22.september 2024

Dommer: Jenny Hoel Lilleøren (FK Toten)

Gult kort: Maja Martinsen 25' (S08), Ina Andreassen 48’, Julia Arnesen 74'

Mål: 1-0 Madde Dahlstrøm 24’, 2-0 Melina Hanssen 84’

HamKams lag: Vendela Bakke – Ina Andreassen, Amalie Taraldsen, Sigrid Wolla, Marie Nordbye - Linnea Moen (Amalie Vik 78'), Sara Bræk, Nathalie Jørgensen - Sara Berntsen (Julie Heggelund 88'), Madelen Dahlstrøm (Melina Hanssen 78'), Selma Bakke (Mari Indrebø 61')

Hjemmelaget tar tak i kampen fra start denne søndagen på Briskeby. Kontrollerer spillet og spiller seg til to cornere første fem minuttene. Gjestene Sarpsborg 08 har én overgang som kontrolleres greit av Kammaforsvaret. Men selv om Kamma styrer kampen, får S08 kampens hittil største sjanse i det 20.spilleminutt. Et innlegg fra deres venstreside havner på en blåkledd spiller, men avslutningen går utenfor.

Etter 23 spilte minutter kommer imidlertid HamKam frem på høyresiden. Amalie Taraldsen tar ball med frem, finner Nathalie. Hun flikker ball videre til Ina som kommer i full fart frem. Hun slår ballen inn i feltet. Der er både Linnea Moen og Madde godt posisjonert. Madde setter hodet på den og sikrer 1-0 til vertene.

HamKam skaper etter dette flere sjanser, men det står 1-0 til pause.

I det 50.spilleminutt skaper hjemmelaget en ny sjanse, men ballen går like over. Det samme skjer i det 57.spilleminutt. Sarpsborg har også en stor sjanse etter en corner etter ca 82 minutter spilt, men Vendela Bakke holder den fast.

Etter 84 minutter spilt, øker HamKam sin ledelse. Melina Hanssen er alene gjennom og fra litt ute til høyre skyter hun opp i motsatt vinkel. 2-0 til de grønn-hvite.

Det blir også sluttresultatet på Briskeby i dag. Sogndal greide ett poeng i Saftbygda mot Grei, og da er faktum at OPPRYKKET ER SIKRET FOR HAMKAM KVINNER ELITE!

Vi takker Sarpsborg 08 for kampen, og ønsker de lykke til videre!