Grei - HamKam Kvinner 3-3

Det var duket for seriefinale for kvinnelaget søndag. Tabellnabo var mest påskrudd i starten, ledet 2-0 etter 12 minutter. En solid snuoperasjon til 2-3 til tross, ender det 3-3 og status quo.

Grei Kvinner - HamKam Kvinner: 3 - 3(2 - 2)

15.serierunde 2.div Kvinner, avd. 2, 15.september 2024

Dommer: Vilde Vistven Stenseth (Bærums Verk Hauger)

Gult kort: Celina Opland Smith (Grei)

Mål: 1-0 Celina Opland Smith (Grei, 5’), 2-0 Celina Opland Smith (Grei, 12’), 2-1 Nathalie Jørgensen 32’, 2-2 Ina Andreassen 44’, 2-3 Sara Bræk 49’, 3-3 Caroline Fidje 90’

HamKams lag: Vendela Bakke – Ina Andreassen, Amalie Taraldsen, Sigrid Wolla, Marie Nordbye - Linnea Moen, Sara Berntsen (Melina Hanssen, 78’), Nathalie Jørgensen - Mariela Bingen (Sara Bræk, 46’), Madelen Dahlstrøm, Julie Heggelund (Mari Indrebø, 63’)

Fem minutter ut i kampen scorer Grei. En lang ball går over forsvaret, og Greispiller kommer først på den. Smith setter den bak Vendela Bakke, og Grei tar ledelsen etter at Kamma har hatt det meste av spillet. De kommer også litt enkelt rundt på HamKams venstreside i starten av kampen. Etter 12 minutter legger de inn og øker til 2-0. Pangåpning av hjemmelaget.

Kamma får et frispark på skuddhold litt til høyre utenfor 16-meteren etter at Linnea Moen har fraktet ball inn i bana. Nathalie Jørgensen er sikker, og som i vårkampen går ballen rett i venstre kryss. Redusering 2-1 etter 32 minutter.

Etter en periode med spill litt begge veger, får HamKam frispark inne på egen halvdel. Ina Andreassen ser at keeper stå litt høyt ute i banen, og klinker til. Ballen går som et prosjektil over keeperen og rett under tverrliggeren. Utligningen er et faktum i det 44.spilleminutt.

På overtid får Kamma også en mulighet til med Madde Dahlstrøm, men en svært god beinparade fra vertenes keeper gjør at det står 2-2 til pause.

Etter hvilen får Kamma en corner etter tre minutter av andreomgang. Den slås fint inn av Andreassen, og i det 49.minutt har de grønnhvite snudd det på Greibanen. 2-3 på resultattavla etter tre solide dødballer.

Stillingskrigen fortsetter i spillet på Greibanen, men etter 78 minutter får HamKam en kjempesjanse. 5-meter fra Vendela Bakke forlenges først én gang, så forlenger Madde Dahlstrøm den bak forsvarsleddet til Grei. Der er Mari Indrebø og Melina Hanssen alene med keeper. Dessverre går skuddet fra Mari rett på keeper.

I det 82. minutt får Indrebø en ny mulighet. Nathalie Jørgensen slår ballen perfekt til Mari på bakre. Igjen holder Greikeeperen hjemmelaget inne i kampen.

To og et halvt minutt på overtid utlikner Grei. Et korridorfrispark slås inn på bakre. Der kommer en Grei-spiller først på ballen, og header ned i hjørnet bak Vendela Bakke. For dårlig markering av Kamma, i en noe lav linje.

3-3 blir dermed sluttresultatet i Oslo. Surt å miste tre poeng på overtid, men HamKam må fokusere på den enorme snuoperasjonen fra å ligge under 0-2 til å snu til 3-2. Ett poeng tar vi med oss videre og takker Grei med det for kampen.

Vi takker også alle som kom for å støtte oss i dag. Flere Kamma-supportere enn Grei-supportere på en bortekamp. Det settes enormt stor pris på!

Det er status quo på tabellen, med 6 poengs ledelse til HamKam Kvinner og 10 plussmål, med tre kamper igjen.