Scoringer: 1-0 Høgh 54`, 2-0 Høgh 64`, 3-0 Evjen 68`

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK

HamKam (3-5-2); Marcus Sandberg - Brynjar Ingi Bjarnason, Luc Mares (Anton Ekeroth 81`), John Olav Norheim - Vidar Ari Jónsson, Gard Simenstad, Tore André Sørås (William Kurtovic 74`), Markus Johnsgård (Arne Ødegård 74`), Vegard Kongsro - Henrik Udahl (Olav Mengshoel 81`), Mohamed Ofkir (Moses Mawa 74`)

------------------------

Et Glimt-lag som var nådeløse i en god HamKam-periode stakk av med alle poengene fredag kveld.

Hjemmelaget tok tak i kampen fra start og hadde mye ball innledningsvis, men Michelsens menn viste allerede etter to minutter at de skal være obs på overganger, for Ofkir var farlig nære ved å sende Udahl alene gjennom, men en våken Nielsen i Glimt-forsvaret kastet seg ned og brøt pasningen i tide.

Etter 13 minutter trodde hele Aspmyra at Isac Maatta hadde sendt hjemmelaget i føringen, men kantspilleren var i offside og VAR annullerte scoringen.

Etter 20 minutter kom HamKams første mulighet da Kongsro gjorde en god jobb på venstre side og la fint inn til Ofkir, som prøvde å sette ballen i mål med hodet, men forsøket gikk et stykke utenfor. Syv minutter senere var Ofkir igjen farlig frempå og kom til avslutning på hjørnet av sekstenmeteren, men forsøket ble blokkert til hjørnespark.

På hjørnesparket ble Kongsro dyttet ned i feltet av Evjen så han bommet på ballen og Glimt fikk en gyllen kontringsmulighet i overtall mot HamKam-forsvaret, men Johnsgård gjorde et fantastisk returløp og vant tilbake ballen i siste liten. Situasjonen med Kongsro ble deretter sjekket av VAR, men det ble ikke dømt straffespark.

Etter 35 minutter var Høgh nære på ved å sende Glimt i ledelsen etter et kaos i HamKam-boksen, men oppofrende HamKam-spillere fikk hindret dansken og klarert ballen unna.

Like før pause fikk HamKam flyttet seg høyere i banen og det skulle resultere i flere farligheter. Først dro Henrik Udahl seg inn i banen og prøvde seg med en avslutning, men forsøket gikk langt utenfor før samme mann fikk servert en flott pasning fra Ofkir og avsluttet fra fem meter, men Haikin i Glimt-burdet reddet mesterlig til corner.

Det ble ingen mål i den første omgangen og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Etter hvilen var det HamKam som startet best. Et vedvarende trykk offensivt med mange i boksen resulterte i flere småfarligheter på innlegg, men ingen kom til avslutning. Simsenstad fikk til slutt ballen i returrommet og avsluttet mot lengste hjørnet, men forsøket ble blokkert.

Vidar Ari Jonsson fikk også prøvd skuddfoten etter 52 minutter, men forsøket fra islendingen gikk et stykke over mål.

Til tross for en god HamKam-periode var det Bodø/Glimt som skulle score. Jens Petter Hauge tok vare på en kontring og skjøt ballen hardt mot mål via Kasper Høgh og i nettet.

Like etter satte Henrik Udahl opp Gard Simenstad på fem meter, men indreløperen rakk akkurat ikke frem.

Et nådeløst Bodø/Glimt satte inn sitt andre for kvelden i den gode HamKam-perioden da Kasper Høgh nok en gang fikk navnet sitt på måltavla etter en avslutning via et HamKam-bein og i mål.

Til tross for to slag i trynet fortsatte HamKam å skape muligheter. Henrik Udahl gjorde et godt forsøk etter 68 minutter, men avslutningen strøk stolpen.

Som to ganger før skulle de gule slå nådeløst til. Denne gangen var det Håkon Evjen som fikk æren av å sette ballen i nettet sørge for 3-0 og oppoverbakken på Aspmyra ble enda tyngre.

Et lysglimt på tampen av kampen var debuten til 16 år gamle Olav Mengshoel, som erstattet Henrik Udahl etter 81 minutter.

Moses Mawa var lur etter 87 minutter og snek seg bak ryggen til Glimts venstreback som ga spissen en kjempemulighet til redusering, men Nikita Haikin reddet mesterlig nok en gang.

Det ble ikke flere mål, og dermed endte kampen med 3-0-seier til hjemmelaget.